Victoria University

Building D

Working within a live teaching environment, it was critical that any potential disruption to VU’s staff and students be kept to a minimum.

The Buildcorp project team implemented an external hoist solution which allowed materials to be delivered directly to the working floors without the use of the building lifts. This ensured segregation between contractors and VU staff and students was maintained for the duration of the project. This solution proved to be time efficient for contractors, whilst ensuring classes continued on adjacent floors with minimal disruption.

The project consisted of the strip out of the existing space and fit-out of the new layout. The works included new plasterboard walls, ceilings and the installation of new services including mechanical, hydraulic, electrical, security, data and audiovisual.

Finishes included carpet and vinyl flooring, pinboards and whiteboards used extensively throughout, detailed joinery and feature wallpaper.

A range of loose furniture rounded out the project ensuring that a unique learning experience could be tailored to each teaching space.


Client

Victoria University

Architect

Cox Architecture

Contract sum

$1.9m

Program

18 weeks

Completion

October 2014